Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwna sytuacja w Windows 7 Starter + Czy warto przenieść się na Windows 10?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przed chwilą miałem bardzo dziwną sytuację, a mianowicie przy starcie komputera, system Windows poinformował mnie, że system jest Piracki?! boje_sie.gif 

Zdziwiło mnie to bardzo, ponieważ jeszcze wczoraj po 23 mogłem normalnie posiedzieć na fejsie, dziś włączam i to...

Na szczęście poradziłem sobie już z tym (klucz na naklejce pod laptopem xD).

Mam jedną sugestie jak mogło się to stać. Ostatnio matka powiedziała żebym zawiózł mego laptopa do jej kolegi który rzekomo zna się na komputerach. Jak zwał tak zwał. Poprosiłem o zwiększenie ramu o jeden GB. Zamiast tego ten "informatyk" zrobił format dysku C, i zainstalował nowy system ( o tym że nowy system to mi nie powiedział). Jeszcze przed chwilą przejrzałem historie otwieranych folderów, a tam 2 foldery o nazwie "Windows 7 Aktywator" Oraz "Windows Aktywator" . No i wydaje mi się że z tego zrobiła się ta sytuacja.

I tu kilka pytań.

1. Czy mogę go jakoś "zgłosić" za wgranie nielegalnego systemu?

2. Ile razy mogę wpisać mój klucz aktywacyjny który znajduje się pod laptopem na tej naklejce?

3. Jak mam przywrócić systemową tapetę z windowsa? Zniknęła mi ona po tej sytuacji  szczerbol.gif

------------------------------------------------------------------------------------

Jeszcze jedno pytanie. Wiem że za 2 dni wychodzi Windows 10, i mam pytanie czy warto przenieść się z Win7 Starter na Win 10 w moim laptopie (Samsung NC-210). Obecnie komputer służy mi jako przenośny dysk xD

76561198091611487.png

Odpisujesz na moje posty? Używaj @Kapej138 Lub zacytuj mój post ;p

Nokia 6020 -> Sony Ericsson W205 -> Samsung GT-S5230G -> HTC Hero -> LG KP500 -> HTC Hero -> Samsung GT-S5230G + HTC Hero + GoClever Terra 90 -> Huawei Y5(Y550i) + GoClever Terra 90

Opublikowano

1. Czy mogę go jakoś "zgłosić" za wgranie nielegalnego systemu?

2. Ile razy mogę wpisać mój klucz aktywacyjny który znajduje się pod laptopem na tej naklejce?

3. Jak mam przywrócić systemową tapetę z windowsa? Zniknęła mi ona po tej sytuacji  szczerbol.gif

------------------------------------------------------------------------------------

Jeszcze jedno pytanie. Wiem że za 2 dni wychodzi Windows 10, i mam pytanie czy warto przenieść się z Win7 Starter na Win 10 w moim laptopie (Samsung NC-210). Obecnie komputer służy mi jako przenośny dysk xD

1. Tak.

2. Ile razy chcesz.

4. Tak.

­

Opublikowano

@MarekPL1

co do 4. to mam jakieś przeczucia, że może być cienko, ponieważ laptop spełnia tylko minimalne wymagania.

+ jak mam zarezerwować, skoro nie mam takiej opcji?

76561198091611487.png

Nokia 6020 -> Sony Ericsson W205 -> Samsung GT-S5230G -> HTC Hero -> LG KP500 -> HTC Hero -> Samsung GT-S5230G + HTC Hero + GoClever Terra 90 -> Huawei Y5(Y550i) + GoClever Terra 90

Opublikowano

Starter jest darmowym systemem więc nie może być piracki chyba ze ktoś chce go aktualizować kluczem nieważnym do innej wersji albo nie aktualizuje to kończy się licencja trial , nie ma inie będzie aktualizacji na w10 .

Jeśli starter był oryginalnie zainstalowany można będzie aktualizować.

W starterze jak i w8 nie ma rezerwacji aktualizacji , jest uaktualnienie 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu

gkMRzpx.jpg

Nie wprowadzaj w błąd :p

76561198091611487.png

Opublikowano

Mowa jest tylko o systemach legalnych, żaden system z pirackim kluczem, wycofanym czy licencjami VLK lub uniwersalnym nigdy nie zostanie legalnym windowsem 10 , nie ma nawet takiej możliwości 

Starter instaluje sie na publicznych kluczach które są w wersji trial, klucze w systemach zakupionych są oryginalnymi kluczami nie wliczanymi do poprzednio wymienionych, czy będzie zaliczony do legalnego dowie sie jak bedzie aktywował bo jeszcze nic nie wiadomo co z licencjami producentów którzy dokładali systemy do sprzętów za darmo 

Ty chyba nie zrozumiałeś, uaktualnić można KAŻDY system nawet piracki czy aktywowany programami, aktywować na legalny system tylko z legalnym kluczem.

Tak będzie przez rok, co potem to się dowiesz... kiedyś. 

Opublikowano

@Ktosiu

Klucz jest oryginalny, naklejony na laptopa, z sieci PLAY kupiony 3 lata temu.

76561198091611487.png

Opublikowano

Skoro wyświetla piracki to ktoś go użył na innym sprzęcie albo po prostu odświeża licencję po kilku instalkach , w twoim przypadku to pewnie użył aktywatora bo nie chciało mu się klucza wpisać .

Trzeba sobie tylko aktywować przez support telefonicznie w razie problemów

Opublikowano

@Ktosiu

Pokazało mi, że jest podejrzenie nieoryginalnego systemu, czy coś w tym stylu, a ja to odebrałem jako piracki, więc ja coś mieszam, albo nie ogarniam.

Tak czy inaczej po przepisaniu klucza z naklejki na laptopie narazie jest spokój.

@ref .

76561198091611487.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...